AYRAN AŞI



ÇOCUKLUĞUMUN EN GÜZEL LEZZETİ BİRİ  OLAN BURAM BURAM MEMLEKET KOKAN AYRAN AŞI BALIK BAŞI DİYEN ATALARIMIZIN, ANNEMİN  HAKKINI VERİRCESİNE YAPTIĞI  HER SEFERİNDE ÇORBAYI BİR DE YANINDA İNCİ KEFAL(VAN YÖRESİNİN BALIĞI) İLE SUNULAN  ENFES YEMEKLERMİZDENDİR.
AYRAN AŞI(VAN AŞI)
MALZEMELER :
1.5 litre ayran.( Yoğurdu ayranlastır)
1 çorba  kasesi aşurelik buğday   
1 kabak.
1 su bardağı yeşil nane
1 kase ıspanak 
1 yumurta.
1 yemek kaşığı un.
1.5 tatlı kaşığı tuz.
 YAPILIŞI:
Aşurelik buğdayı üzerine su dökerek tencerede kaynatılarak haslanıyor.Büyük bir  kapalı kapta veya  boş konservelik sise de ayran yumurta ve un içine koyarak çalkalayın.Büyük tencerede ayran karışımını  bir coş kaynatın kısık ateşli ocakta sonra haşlanmış buğdayı içine dökün.Küp küp doğranan kabakları ekleyin. Daha sonra doğranan ıspanak, nane ve tuzu ekleyin.afiyet olsun.

IZGARA DA İNCİ KEFAL 
MALZEMELER :
1 kilo inci kefal balığı
Tuz
 YAPILIŞI :
Balıkları yıkadıktan sonra bir kapta olan balıkları tuzla harmanlayın karıstırarak sonra sıcak ızgaranıza dizerek pişirin.
AFİYET OLSUN.



Yorumlar