SIKMA MERSİN USULÜ

 

SIKMA MERSİN USULÜ

HAMUR MALZEMESİ:
  1. 1 YAŞ MAYA
  2. 1 ÇAY KASIĞI TUZ
  3. 1 SU BARDAĞI ILIK SU
  4. ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ:
  1. 5   ADET HAŞLANMIŞ PATATES( EZEREK)
  2. 1 ORTA BOY KÜP KÜP DOĞRANAN  SOĞAN
  3. 1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
  4. 1 ÇAY KAŞIĞI KARABIBER
  5. 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  6. 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI: BİR YUVARLAK  KABTA  YAŞMAYA,BİR BARDAK ILIK SU  VE TUZU KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA UN DÖKÜP ELE YAPIŞMAYACAK ŞEKİLDE YOĞURUNUZ. YOĞURDUĞUNUZ HAMURU MAYALANSIN DİYE 30 DK  KABIN ÜZERİNE ÖRTÜ SERİP BEKLETİNİZ. BİR TARAFTAN DA  OCAĞA TENCERE  SIVIYAĞ KOYUNUZ. İÇİNE SOĞAN,PUL BİBER, HAŞLANMIŞ PATATESİ EZEREK KAVURUN. KARABİBER, TUZ EKLEYİNİZ, KARIŞTIRINIZ.İÇ MALZEMEYİ OCAKTAN ALINIZ.DAHA SONRA MAYALANAN HAMURU BEZE ŞEKİLDE  YAPIN. TAVANIN İÇ BOYUTUNA GÖRE YUVARLAK ŞEKİLDE HAMURU MERDANEYLE AÇIN. OCAĞA  KOYDUĞUNUZ BÜYÜK  TAVAYI ISITIN İÇİNE AÇTIĞINIZ HAMURU SERİN O TARAFI PEMBELEŞTİKTEN SONRA DİĞER TARAFI PEMBELEŞSİN BİR SOFRADA SICAK YAPTIĞINIZ YUFKANIN İÇİNE PATATESLE YAPMIŞ OLDUĞUNUZ İÇ MALZEMEYİ SERİN ELİNİZLE DÖNDÜRÜP SIKINIZ. DİĞERLERİNİ AYNI ŞEKİLDE YAPINIZ. AFİYET OLSUN.


                                                    

Yorumlar

  1. tarifleriniz çoook güzel.. çok nefis.. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Başak hanım,
    Kadınlar gününüzü tebrik ediyorum.
    Her ne kadar bir gün olarak kutlanıyor olsa da, siz kadınlar, yılın her ayı, her günü, her saati, her saniyesi, her anı başımızın tacısınız.
    Hayatımızın anlamı sizlersiniz. Sizler bize can veren hayat kaynağımız, aldığımız nefes, atan kalbimiz ve gözümüzün nurusunuz.
    Sizler Allah’ın yarattığı en güzel şeysiniz. Ancak sizinle birlikte bu dünya yaşanılabilir bir yer oluyor. Siz olmadan cehennemden bir farkı kalmaz. Siz olmadan yaşamanın hiçbir anlamı kalmaz.
    Varlığınız ve o güzel dünyalarınızı bizlerle paylaştığınız için minnettarız.
    İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim değerli okurum. Bu içten ve samimi cümleleriniz için bilhassa çok memnun oldum.Kadınlarımızın her ürettiği düşünce ve fikir, ellerini her attığı bir çok iş, rengarenk hayatlarımızda küçük bir ışık saçar bu da büyük mutluluklara bedel olur. Sizler gibi okurlarımız da iyi ki varsınız.

      Sil
    2. Günaydın Başak hanım
      Bu güzel ve zarif sözleriniz için teşekkür ederim.
      Sizin gibi zarif bir hanımefendiyi tanımak bir onur benim için..

      Sil

Yorum Gönder