EV YEMEĞİ YAPMAK SANKİ BİR HOBİ İŞTİR.NEŞELİ AİLE SOFRASINDA LEZZETLİ YEMEKLER YAPIP MUTLU ETMEK PAYLAŞMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGUDUR. YAPILMALI VE ÖĞRETİLMELİ. EVİNİZDE KIZINIZ VE OĞLUNUZA DA ÖĞRETİNİZ İLERDE SİZ HER ZAMAN YANINDA OLMAYACAKSINIZ. ÜNİVERSİTE İÇİN VEYA İŞ İÇİN FARKLI ŞEHİRLER DEĞİŞTİRİRLER. BU YÜZDEN EBEBEYİN EĞİTİMİ ÇOÇUKKEN BAŞLAMALIDIR.KÜÇÜK KÜÇÜK YETENEKLERİYLE YARDIMCI OLARAKTAN KENDİLERİNİ DENEYİMLEŞTİRİN EVLATLARINIZI.ŞİMDİ SİZLE VİTAMİN KAYNAĞI ERİŞTE AŞININ TARİFİNİ VERECEĞİM SOĞUK HAVALARDA İÇİNİZİ ISITACAKTIR.
ERİŞTE AŞI
MALZEMELER:
- 1 YEMEK TABAK ERİŞTE
- 1 KASE HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
- ORTA BOY SOĞAN
- 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 1 TATLI KAŞIĞI NANE
- 1 DİŞ SARIMSAK
- 1 TUTAM TUZ
- 1 TUTAM PULBİBER
- YEŞİL MAYDANOZ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- SU
TENCEREYE SIVIYAĞ İKİ KAŞIK KOYUNUZ.İÇİNE İNCE İNCE DOĞRADIĞINIZ SOĞANI VE SARIMSAĞI KOYUNUZ.SALÇA,PULBİBER,NANEYİ EKLEYİN.HAŞLANMIŞ MERCİMEK EKLEYİN.BİRAZ KARIŞTIRIN.BİR TABAK ERİŞTEYİ DÖKÜN VE ÜZERİNİ GEÇİNCEYE KADAR SU EKLEYİN . KAYNADIKTAN SONRA TUZUNU VE MAYDANOZU EKLEYİN. 5 DK KISIK ATEŞTE BİR ÇOŞ KAYNASIN .AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder