HAVUÇLU CEVİZLİ KEK
MALZEMELERİ:
- 3 ADET YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- YARIM SIVI YAĞ
- 2 ORTA BOY HAVUÇ
- VANİLYA
- KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY BARDAĞI PARÇALI CEVİZ İÇİ
- İSTEĞE GÖRE 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- 2 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI:
İLK OLARAK 3 YUMURTA VE TOZ ŞEKERİ ÇIRPINIZ.SONRA SIVI YAĞ VE SÜTÜ İÇİNE DÖKÜNÜZ.DAHA SONRA RENDELEDİĞİNİZ İKİ ADET HAVUCUN SUYUNU ELİNİZLE SIKARAK KURU HAVUÇ RENDESİNİ MALZEMENİN İÇİNE BOŞALTIN VE UNU BOŞALTIN KABARTMA TOZU ,VANİLYA,CEVİZ İÇİ VE TARÇIN EKLEYİN.KEK KALIBINA DÖKÜN.180 DERECE DE 20- 25 DK PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder