ELMALI KURABİYE TARİFİ

ELMALI KURABİYE  TARİFİ 

MALZEMELER: HAMURU İÇİN :

  1. ODA SICAKLIĞI 250 GR MARGARİN
  2. 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ VEYA TOZ ŞEKER
  3. 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  4. 3 SU BARDAĞI UN
  5. KABARTMA TOZU
  6. VANİLYA
İÇ MARMELATI:

  1. 3 ADET ELMA 
  2. YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  3. 1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
  4. 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
ÜZERİ İÇİN :PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI :BİR TENCEREDE ELMA RENDELEYELİM. TOZ ŞEKERİ BOŞALTIN İÇİNİ OCAKTA PİŞİRİN MARMELAT ŞEKLİNDE OLDUKTAN SONRA CEVİZLERİ ELİNİZLE PARÇALAYARAK VE TARÇINI İÇİNE EKLEYİNİZ.KARIŞTIRIP  OCAĞIN ALTINI KAPATINIZ.BİR KAPTA HAMUR MALZEMELERİNİ SIRASINA GÖRE ELİNİZLE YOĞURUN. ELİNİZE YAPIŞMAYACAK ŞEKİLDE OLSUN.DAHA SONRA UNLANMIŞ MUTFAK TEZGAHINDA KÜÇÜK YUVARLAK BEZE ŞEKİLDE İKİ PARMAĞINIZI  BASTIRARAK  İÇLERİNE HER  BEZENİN   YAPTIĞINIZ MARMELATTAN KAŞIK YARDIMIYLA  ORTALAYARAK EKLEYİNİZ. İKİ TARAFINI KAPATINIZ .HEPSİNİ YAPTIKTAN  SONRA.FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE KOYUNUZ.180 DERECE FIRINDA 25 DK. PİŞİRİN. ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİNİZ. AFİYET OLSUN...



Yorumlar