PİZZA
HAMURU İÇİN : BİR KAP DA;
1 ADET YAŞ MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI ILIK SU
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ
ALABİLDİĞİNCE UN
PİZZA HAMURUNU YAPTIKTAN SONRA BUZDOLABINDA 1 SAAT BEKLETİNİZ.
SOSU İÇİN : BİR KASE DE;
- 1.5 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
- 3 DOĞRANMIŞ DİŞ SARIMSAK
- 1 YEMEK KAŞIĞI KEKİK
- 2 YEMEK KAŞIĞI ILIK SU İSTEĞE GÖRE PULBİBER,KARABİBER KARIŞIMI KARIŞTIRINIZ. ÜZERİ İÇİN MALZEMELER: DOĞRANACAKLAR; 1.SUCUK VEYA SOSİS 2. KABYA BİBER,SİVRİ YEŞİL BİBER 3.3 DOMATES 4.5 DİŞ SARIMSAK 5.HAŞLANMIŞ MISIR 6.ZEYTİN,MANTAR, VS. DOĞRADIKLARINIZIN SEBZELERİ TUZLAYINIZ. HAMURU BUZDOLAPTAN ÇIKARINIZ.YUVARLAK TEPSİYİ YAĞLAYINIZ.HAMURU TEPSİYE YAYINIZ.ÜZEİNE YAPTIĞI SOSU HAMURUN ÜZERİNE SÜRÜNÜZ.DOĞRANAKCAK MALZEMELERİ KARIŞIK BİR ŞEKİLDE EKLEYİNİZ.180 DERECEDE PİŞİRİNİZ. EN SON PİZZAYI ÇIKARIP RENDELEDİĞİNİZ KAŞARI SERPİN. FIRINI KAPATIP FIRININ SICAKLIĞINDA BEKLETİNİZ.AFİYET OLSUN... :D
Yorumlar
Yorum Gönder