MERCİMEK KÖFTESİ( 4 KİŞİLİK)
MALZEMELER :
- 1.5 KASE KIRMIZI MERCİMEK
- 1.5 KASE İNCE BULGUR
- BİR TUTAM MAYDANOZ
- 3 ADET YEŞİL SOĞAN
- SALÇA
- ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
- KÜÇÜK KURU SOĞAN
- BİR DİŞ SARIMSAK
- 2 KAŞIK SIVI YAĞ
- KARABİBER
- TUZ
BİR TENCERE DE KIRMIZI MERCİMEĞİ BAŞKA TENCEREDE İNCE BULGUR ÜZERİNİ GEÇECEK ŞEKİL SU VE BİR KAŞIK HER İKİSİNE DÖKÜP HAŞLAYINIZ.DAHA SONRA SOS TAVASINA KURU SOĞANI KÜP KÜP DOĞRAYARAK SIVIYAĞ BİR KAŞIK DOLUSU SALÇA VE PUL BİBER KARAMALİZE OLUNCAYA KADAR SOSU PİŞİRİNİZ. ONDAN SONRA MAYDANOZ,SOĞAN VE SARIMSAĞI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYINIZ. BÜTÜN MALZEMEYİ TEPSİYE ALARAK ÖNCE BULGUR VE MERCİMEK DAHA SONRA KARAMALİZE EDİLMİŞ SALÇALI SOĞAN SOSU SONRA YOĞURUN SOĞUDUKTAN SONRA İÇİNE BİR KAŞIK KARABİBER VE TUZ ATIN. DOĞRADIĞINIZ YEŞİLLİKLERİ İLAVE EDİNİZ ELİNİZLE YOĞURUN ELİNİZLE ŞEKİLLENDİRİN. BÜYÜK SERVİS TABAĞINIZA ALINIZ . ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder