MALZEMELER :
KURABİYE HAMURU İÇİN:
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 125 GR. MARGARİN YADA TEREYAĞ
- 1 ADET YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ VE TOZ ŞEKERİ
- 2.5 SU BARDAĞI UN
- VANİLYA
- KABARTMA TOZU
ŞERBETİ İÇİN :
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 SU BARDAĞI SU
- BİR KAÇ DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI :
KURABİYE HAMURU MALZEMELERİNİ BİR KAP DA YOĞURUN.SONRA KULAK YUMUŞAKLIĞI OLAN HAMURU ELİNİZLE YUVARLAK ŞEKLİNDE YUVARLAYINIZ, YAĞLADIĞINIZ TEPSİYE DİZİNİZ. 25 DAKİKA 180 DERECELİ FIRINDA ÇATLAYANA KADAR KURABİYELERİ PİŞİRİNİZ.
DAHA SONRA TENCEREDE TOZ ŞEKER,SUYU KAYNATIN BİR KAÇ DAMLA LİMON SIKIN. BİRAZ KAYNADIKTAN SONRA ATEŞTEN ALINIZ. KURABİYELERİ BAŞKA TEPSİYE ALINIZ VE ŞERBETİ ÜZERLERİNE DÖKÜNÜZ.HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİNİZ. ŞERBETİ ÇEKTİKTEN SONRA AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder