GELİN PASTA TARİFİ
MALZEMELER :
Kek için :
1. 4 Adet Yumurta
2. 1 Su Bardağı Toz Şeker
3. 1 Su Bardağı Un
4. Kabartma Tozu
5. Vanilya
6.Sanayağı (tepsiyi yağlamak)
Keki Islatmak İçin :
1. 1 Su Bardağı Süt
2. 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Üzeri İçin Kreması :
1. 1 Litre Süt
2. 2 Yemek Kaşığı Un
3. 2 Yemek Kaşığı Nişasta
4. 1 Su Bardağı Toz Şeker
5. Krem Şanti
ÜZERİNİ CEVİZ,FINDIK,HİNDİSTAN CEVİZ İLE SUNUM YAPILIR
BİR KAB DA 4 YUMURTA İLE 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKERİ ÇIRPINIZ.DAHA SONRA UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI DÜKÜNÜZ. ÇIRPMAYA DEVAM EDİNİZ. BORCAMA YAĞ SÜRDÜKTEN SONRA YAPTIĞINIZ KEK HARCINI DÖKÜNÜZ. FIRINI 200 DERECE YE AYARLAYINIZ 15 DK PİŞİRİNİZ. PİŞİRDİKTEN SONRA KEK SOĞUDUKTAN SONRA SÜT VE TOZ ŞEKER KARIŞIMI ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.. TENCEREYE BİR LİTRELİK SÜTÜ ,TOZ ŞEKERİ ARDINDAN 2 YEMEK KAŞIĞI UN VE NİŞASTAYI DÖKEREK ÇIRPINIZ. OCAĞA KOYARAK BU KARIŞIMI MUHALLEBİ HALİNE GELİNCE İÇİNE KREM ŞANTİYİ EKLEYİNİZ VE PİŞİRİNİZ. SONRA YAPTIĞIMIZ KREMA HARCINI BORCAMDAKİ KEKİN ÜZERİNE DÖKÜNÜZ , CEVİZ İLE SÜSLEYİNİZ VE BUZ DOLABINA KOYUNUZ AFİYET OLSUN .
Yorumlar
Yorum Gönder