PORTAKALLI İRMİK TATLISI

 

PORTAKALLI İRMİK TATLISI 


Peltesi için:
  1. 2 Su Bardağı Portakal Suyu
  2. 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  3. 2 Yemek Kaşık Nişasta

Muhallebisi için:

  1. 1 litre Süt
  2. 1.5 Su bardağı Toz Şeker
  3. 1 Çay Bardağı  İrmik
  4. 2  Yemek Kaşık Nişasta
  5. Vanilya
Yapılışı : Bir tencereye portakal suyunu toz şekeri ve nişastayı çırparak kaynatınız. Kıvamlı  olan pelteyi  tencereyi ateşten alın.Kek kalıbının içini su ile doldurup boşaltın. Kalıbın içine yaptığınız portakal peltesini düzgün bir şekilde yayarcasına  boşaltınız. Muhallebiyi başka tencere de Süt, toz şeker,nişasta ve irmik çırparak ateşte kaynatırarak kıvam alıncaya kadar çırpın sonra vanilyayı içine dökünüz.Muhallebiyi ateşten alınız.Hazırladığınız kalıptaki peltenin üzerine yayarak irmkli muhallebiyi dökünüz.6 saat veya 1 gün  buzdolabında bekletiniz. Afiyet olsun.


Yorumlar

  1. çok güzel görünüyor. tarif için teşekkürler mersin güzeli :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. tarifleriniz çok güzel gerçekten. oldukça hamaratsınız...

      Sil

Yorum Gönder