Ana içeriğe atla
PORTAKALLI İRMİK TATLISI
Peltesi için:
- 2 Su Bardağı Portakal Suyu
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- 2 Yemek Kaşık Nişasta
Muhallebisi için:
- 1 litre Süt
- 1.5 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Çay Bardağı İrmik
- 2 Yemek Kaşık Nişasta
- Vanilya
Yapılışı : Bir tencereye portakal suyunu toz şekeri ve nişastayı çırparak kaynatınız. Kıvamlı olan pelteyi tencereyi ateşten alın.Kek kalıbının içini su ile doldurup boşaltın. Kalıbın içine yaptığınız portakal peltesini düzgün bir şekilde yayarcasına boşaltınız. Muhallebiyi başka tencere de Süt, toz şeker,nişasta ve irmik çırparak ateşte kaynatırarak kıvam alıncaya kadar çırpın sonra vanilyayı içine dökünüz.Muhallebiyi ateşten alınız.Hazırladığınız kalıptaki peltenin üzerine yayarak irmkli muhallebiyi dökünüz.6 saat veya 1 gün buzdolabında bekletiniz. Afiyet olsun.
çok güzel görünüyor. tarif için teşekkürler mersin güzeli :)
YanıtlaSilAfiyet olsun.Mersi.
Silgünaydın, nasılsınız başak hanım...
Siliyiyim teşekkür ederim okurum.
YanıtlaSiltarifleriniz çok güzel gerçekten. oldukça hamaratsınız...
Sil