KADAYIFLI MUHALLEBİ
MALZEMELER:
KADAYIF İÇİN:
- 250 GR. KADAYIF
- 4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
MUHALLEBİ İÇİN:
- 1 LİTRE SÜT
- 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
- 2 YEMEK KAŞIK UN
- YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 PAKET VANİLYA
- 1 PAKET KREM ŞANTİ
KADAYIF İÇİN BİR TAVADA TEREYAĞI ERİTİP KADAYIFLA KAVURUNUZ.DAHA SONRA İÇİNE TOZ ŞEKER VE CEVİZLE KARISTIRINIZ.
MUHALLEBİSİ İÇİN ATEŞTE TENCERE DE SÜT EKLEYİNİZ.İÇİNE UN VE NİŞASTAYI EKLEYEREK KARIŞTIRINIZ.KAYNAMA BAŞLADIĞINDA TOZ ŞEKER,VANİLYA EKLEYİP KARIŞTIRINIZ.ATEŞİN ALTINI KAPATINIZ. EN SON SOĞUYUNCA KREM ŞANTİ EKLEYİP MİKSERLE ÇIRPIN.TEPSİYE KADAYIFIN YARISINI TABANINA İYİCE YAYIN. MUHALLEBİNİN TAMAMINI KADAYIFIN HER TARAFINA EŞİT ŞEKİLDE YAYIN.KALAN KADAYIFI ÜZERİNE DÖKÜNÜZ. BUZDOLABINDA KATILAŞMASI İÇİN 2 SAAT BEKLETİNİZ. AFİYET OLSUN.
günaydın, nasılsınız, nasıl geçiyor gününüz?
YanıtlaSil