KIYMALI PİDE

                                      KIYMALI PİDE

MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
  1. YAŞ MAYA
  2. 1 SU BARDAĞI ILIK SU
  3. 1 SU BARDAĞI SÜT
  4. 1 ÇAY KAŞIĞI  TUZ
  5. 1 ŞEKER TOZU
  6. 1 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
  7. ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMELER:
  1. 400 GRAM  ORTA YAĞLI KIYMA
  2. 2 ADET DOMATES
  3. 2 ADET YEŞİL BİBER/ ACI BİBER 
  4. 2 ADET KAPYA BİBER
  5. 2 ADET DİŞ SARIMSAK
  6. 1 ADET ORTA BOY  SOĞAN
  7.  MAYDANOZ
  8. BİR YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  9. 1 KAŞIK TEREYAĞI VEYA SANA YAĞI
  10. 1.5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  11. 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  12. 1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER
TEPSİ İÇİ:
  • 1 KAŞIK SIVI YAĞ
HAZIRLANIŞI:
BİR   KAB DA  BİR SU BARDAĞI SÜT, BİR BARDAK DA ILIK SU,YAŞ MAYA,TUZ,ŞEKER TOZU EKLEYİP KARIŞTIRIN. DAHA SONRA BİR KAŞIK ZEYTİN YAĞI VE ALDIĞI KADAR UN EKLEYİP YOĞURUNUZ. 1 SAAT DİNLENSİN DİYE YAPILAN HAMUR  KABININ ÜZERİNE ÖRTÜ SERİP DİNLENDİRİN. DİĞER TARAFTA BİR KAP DA PİDENİN İÇ HARCI  İÇİN  KIYMAYI,KARABİBER,TUZ,PUL BİBER  VE KÜP KÜP DOĞRANAN YEŞİL BİBER,DOMATES,SARIMSAK,SOĞAN, KAPYA BİBERİ ,MAYDANOZ DOĞRAYINIZ. SONRA BİR KAŞIK SALCA VE SANA YAĞI EKLEYİP YOĞURUNUZ. DİNLENEN HAMURU BİRER BİRER BÖLÜMLERE  AYIRINIZ.OKLAVA İLE   ORTA ŞEKİLDE  AÇINIZ KIYMALI MALZEMEYİ EŞİT ŞEKİLDE AÇTIĞINIZ PİDE YUFKASININ ÜZERİNE SÜRÜNÜZ.TEPSİYİ YAĞLAYINIZ ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 200 DERECELİK FIRINDA 12 DK. KENARLARI PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ. AFİYET OLSUN.



  



Yorumlar

Yorum Gönder