KIYMALI PİDE
İÇ MALZEMELER:
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
- YAŞ MAYA
- 1 SU BARDAĞI ILIK SU
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- 1 ŞEKER TOZU
- 1 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
- ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMELER:
- 400 GRAM ORTA YAĞLI KIYMA
- 2 ADET DOMATES
- 2 ADET YEŞİL BİBER/ ACI BİBER
- 2 ADET KAPYA BİBER
- 2 ADET DİŞ SARIMSAK
- 1 ADET ORTA BOY SOĞAN
- MAYDANOZ
- BİR YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 1 KAŞIK TEREYAĞI VEYA SANA YAĞI
- 1.5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER
- 1 KAŞIK SIVI YAĞ
BİR KAB DA BİR SU BARDAĞI SÜT, BİR BARDAK DA ILIK SU,YAŞ MAYA,TUZ,ŞEKER TOZU EKLEYİP KARIŞTIRIN. DAHA SONRA BİR KAŞIK ZEYTİN YAĞI VE ALDIĞI KADAR UN EKLEYİP YOĞURUNUZ. 1 SAAT DİNLENSİN DİYE YAPILAN HAMUR KABININ ÜZERİNE ÖRTÜ SERİP DİNLENDİRİN. DİĞER TARAFTA BİR KAP DA PİDENİN İÇ HARCI İÇİN KIYMAYI,KARABİBER,TUZ,PUL BİBER VE KÜP KÜP DOĞRANAN YEŞİL BİBER,DOMATES,SARIMSAK,SOĞAN, KAPYA BİBERİ ,MAYDANOZ DOĞRAYINIZ. SONRA BİR KAŞIK SALCA VE SANA YAĞI EKLEYİP YOĞURUNUZ. DİNLENEN HAMURU BİRER BİRER BÖLÜMLERE AYIRINIZ.OKLAVA İLE ORTA ŞEKİLDE AÇINIZ KIYMALI MALZEMEYİ EŞİT ŞEKİLDE AÇTIĞINIZ PİDE YUFKASININ ÜZERİNE SÜRÜNÜZ.TEPSİYİ YAĞLAYINIZ ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 200 DERECELİK FIRINDA 12 DK. KENARLARI PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ. AFİYET OLSUN.
çok nefisss..
YanıtlaSilteşekkürler...
YanıtlaSil